latinica  ћирилица
26/08/2019 |  11:26 ⇒ 11:26 | Аутор: ТАНЈУГ

Михајловић: За неке сам будала што сам изашао из болнице

Легендарни српски фудбалер Синиша Михајловић, у тренутку када се опоравља од леукемије, водио је меч између његове Болоње и Вероне (1:1).

Како су пренијели италијански медији, Михајловићев долазак у Верону изненадио је фудбалере Болоње како би им испунио обећање, дато прије 40 дана када је кренуо са лијечењем.

- Обећао сам да ћу бити са вама. И овдје сам. За неке сам будала што сам изашао из болнице. Ипак, желио сам да будем овдје - рекао је Михајловић и изазвао сузе код својих израбраника, а преноси Газета дело Спорт.

Изјава легендарног Србина говори да је на своју руку, односно против савјета доктора, одлучио да напусти болницу и испуни обећање – прво, јер је главно оно да ће на крају побиједити болест.

Са друге стране познати италијански љекар Санте Тура сматра да је повратак Михајловића добар знак на путу ка опоравку, али и да је у овој ситуацији неопходан велики опрез.

Тура, бивши директор Института у Болоњи гдје се лијечи Михајловић, каже да је Србин показао снагу што је отпутовао у 145 километара удаљени град како би водио своје играче на старту Серије А.

- Чињеница да су му доктори дали дозволу значи да постоји позитиван одговор организма. Јасно је да ће, као и сваки пацијент који је напустио болницу, морати да поштује одређе ствари. Биће праћено све - рекао је Тура, а преноси Медијасет.

Тура додаје да болест и даље мора да се држи под контролом.

- Сигурно је да у овом стању мора да прође барем још један ток лијечења и зато слиједи хоспитализација, односно вјероватно је рјешење трансплатација коштане сржи. Медицина је напредовала ових година, лако је наћи донора, јер је довољно 50 одсто компатибилности - поручио је он.