latinica  ћирилица
03/09/2019 |  16:09 | Аутор: СРНА

Бихаћ: Ухапшен због подстрекавања на убиство брата

У Бихаћу је ухапшен мушкарац чији су иницијали Р.Д. /55/ због сумње да је ангажовао одређена лица са подручја Херцеговачко-неретванског кантона која су требала за 100.000 евра да убију његовог брата и нанесу тјелесне повреде братовом сину.

Мушкарац је осумњичен да је извршио кривично дјело подстрекавање на убиство брата чији су иницијали Б.Д., као и на наношење тјелесних повреда братовом сину чији су иницијали Н.Д.

Он ће бити криминалистички обрађен у службеним просторијама Федералне управе полиције, те ће уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предат Тужилаштву Унско-санског кантона, саопштено је из Федералне управе полиције.

На основу наредбе Кантоналног суда Бихаћ, извршени су претреси стамбених објеката и возила на двије локације на подручју Бихаћа, које користи осумњични.

Пронађено је и одузето 10 мобилних телефонских апарата са припадајућим СИМ картицама, рачунарска опрема, оружје, муниција, те други предмети који су кориштени за припремање извршења кривичног дјела подстрекавање на убиство.