latinica  ћирилица
04/09/2019 |  11:47 | Аутор: РТЦГ

У цистерни кријумчарили цигарете вриједне 200.000 евра, међу осумњиченима и Срби

Црногорски полицајци и цариници су на граничном прелазу Ранче са Србијом спријечили кријумчарење цигарета, вриједних око 200.000 евра, у цистерни. Међу осумњиченима су и тројица држављана Србије.
Гранична полиција - заплијењене цигарете - Фото: РТВ Слобомир
Гранична полиција - заплијењене цигаретеФото: РТВ Слобомир

Како се наводи у саопштењу црногорске полиције, пет физичких и једно правно лице осумњичени су да су као криминална организација вршили крумчарење акцизних роба – цигарета на територијама Црне Горе и Републике Србије.

- Полиција је Специјалном државном тужилаштву поднијела кривичне пријаве против М. Н. (35) из Републике Србије, Н. Д. (49) из Котора, Н. Ф. (19) из Котора, М. В. (37) из Републике Србије и М. Б. (30) из Републике Србије и против правног лица 'Топ Гас' д.о.о. Котор, због постојања основане сумње да су починили кривично дјело стварање криминалне организације, кривично дјело кријумчарење и кривично дјело утаја пореза и доприноса - наводи се у саопштењу.

Како су саопштили из полиције, ухапшени су М. Н., Н. Д. и Н. Ф, док се за М. В. и М. Б. интензивно трага.

Полиција сумња да су осумњичени наведена кривична дјела починили тако што су, по претходно утврђеном плану и са јасно одређеним улогама, вршили илегалне активности кријумачарења акцизних роба – цигарета на сивом тржишту Црне Горе и Републике Србије.

Цигарете су, како наводе из полиције, откривене у цистерни која је била намијењена за превоз течног нафтног гаса уз помоћ специјализоване опреме.

- У току су даље мјере и радње на утврђивању идентитета других лица која су евентуално имала учешће у извршењу ових кривичних дјела - закључују из полиције.