latinica  ћирилица
05/09/2019 |  12:04 ⇒ 12:07 | Аутор: РТС

Митровић: Меч са Португалијом преломан, имамо своје адуте

Нападач фудбалске репрезентације Србије Александар Митровић рекао је да је утакмица против Португалије преломна и најважнија у квалификацијама за ЕУРО 2020.

- Сигурно да је преломна утакмица против Португалије и за ове квалификације најважнија. Играмо код куће против европског шампиона, побjедника Лиге нација, једне од најбољих екипа на свијету. Неће бити лако. Они имају своје мане, ми имамо својих адута. Играмо пред нашим навијачима, очекујемо позитивну атмосферу и позитиван резулат - рекао је Митровић новинарима у Старој Пазови.

Голгетер Фулама добро је отворио сезону у Чемпионшипу, на шест утакмица дао је пет голова, па се очекује да ту голгетерску форму настави у репрезентацији. Митровић је рекао да се нада поготку и на "Маракани".

- Лепо сам почео сезону, везао сам неколико утакмица са головима. Мислим да је за сваког нападача битно да постиже голове, а ко то ради на свакој утакмици то је још боље за самопоузадње - рекао је Мировић.

Ипак, битнија му је игра целог тима и да оствари позитиван резултат.

- Ако уз добру игру екипе дође и гол, то би било перфектно. Пре свега, желимо да одиграмо добро, а ко ће дати гол је мање је битно - закључио је Митровић.

Меч између Србије и Португалије игра се у суботу на стадиону "Рајко Митић" од 20.45.