latinica  ћирилица
05/09/2019 |  12:20 ⇒ 12:22 | Аутор: РТРС

Интензивна градња Дневног центра "Подржи ме-9 јануар"

Пројекат Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске Дневни центар "Подржи ме-9 јануар" чија је изградња почела 18. августа укупне вриједности 280. 000 евра ових дана је у пуном јеку.
Интензивна градња Дневног центра (Фото: tvmost.info) -
Интензивна градња Дневног центра (Фото: tvmost.info)

Извршена су сва ископавања темеља, подрума, постављена арматура и бетоном заливени темељи, прва подрумска плоча и почело дизање носећих стубова. Све радове на изградњи објекта изводи ГП Инпекс Радош Петровић који је један од највећих донатора. За све трошкове до сада, куповину земљишта, чишћење, израду пројектне документације, грађевинска дозвола и почетак градње Одбор је сакупио хуманитарном акцијом, помоћи 19 локалних заједница, неколико јавних предузећа и хуманих људи Републике Српске, као и три предузећа на Косову и Метохији и једне општине из Србије. До сад је сакупљено око 90.000 евра, а интензитет градње зависиће од средстава које сакупимо, наводи се у саопштењу Одбора.

Одбор очекује значајну помоћ Владе Републике Српске и Канцеларије за Косово и Метохију, јер након изградње предстоји и намјенско опремање за категорије дјеце и младих који ће их користити и бити њихова друга кућа.

- Вјерујемо да ћемо потпуно завршити наш пројекат "Дневни центар-9 јануар" до 26. јуна наредне године и предати на коришћење Удружењу родитеља "Подржи ме" из Косовске Митровице за 140 деце и младих са потешкоћама у развоју. Вјерујемо да бољи поклон нису могли ни сањати - каже предсједник Одбора Милорад Арлов.

Арлов је позвао све хумане људе, институције, јавна и приватна предузећа у Републици Српској да помогну изградњу овог значајног пројекта, првог дневног центра оваквог типа на Косову и Метохији.

Република Српска путем жиро рачуна Одбора за помоћ КиМ: 555-10000341964-45

Србија и Косово и Метохија Дневни центар "Подржи ме" 200-3058540101991-30

- Желимо да овој сигурно најугроженијој категорији дјеце, младих људи и породица на Косову и Метохији помогнемо у њиховој свакодневној борби са оваквим великим животним проблемима који их притишћу уз сву муку живота на Косову и Метохији. Дружећи се са њима и бити уз њих протеклих неколико година само можете од њих научити колико воље и жеље имају за животом. То морамо цијенити и дати свако колико може да им олакшамо живот и будемо уз њих - поручује Арлов.

Извор: ТВ Мост