latinica  ћирилица
05/09/2019 |  15:46 | Аутор: СРНА

"Срби иду ка трону, јер им је кош смисао живота"

Србима је кошарка смисао живота и, ако буду играли са овом екипом САД, имају велику шансу да побиједе и постану свјетски прваци, наводи у коментару хрватски портал Индекс.

Дође ли до великог двобоја Србије са Американцима /у полуфиналу или финалу/, нећемо погријешити ако дамо предност "Орловима".

У мечевима двије подједнако добре екипе, често ће на крају побиједити она којој је спорт пуно више од одрађивања посла. Србија је јача од Америке управо у том елементу.

Србима кошарка и њихова репрезентација представљају смисао живота - наводи се у тексту.

Нико се више не смије српском селектору Александру Ђорђевићу, који је почетком године, још док се није сазнало да ће Американци доћи на мундобаскет у Кину ослабљени, најавио да жели побједу на екипом САД.

Американци су у Кину дошли скупљени збрда-здола, али чак и у тој постави имају моћ за наслов првака.

Међутим, Србија изгледа као најозбиљнија екипа турнира и можда је вријеме да након три сребра дође до свјетске круне, коју је посљедњи пут освојила 2002. у Индијанаполису, тада под именом Србија и Црна Гора.

Међу факторе који Србију издвајају од осталих екипа, Индекс наводи селектора Ђорђевића, који је ауторитет играчима и који је поставио систем игре и рада.

Као други фактор наведена је љубав Срба према кошарци, као и пуне дворане на утакмицама, а онда и квалитет играча.

У тексту се истиче да су Никола Јокић, Бодан Богдановић и Немања Бјелица најбољи играчи репрезентације Србије, али се напомиње квалитет Јовића, Милутинова, Радуљице, Лучића... који имају своје улоге.

У Србији најбољи европски тренери свих времена Душан Дуда Ивковић и Жељко Обрадовић долазе на битне утакмице репрезентације и дају подршку свом колеги на клупи без икакве сујете, наводи Индекс.

О фанатизму унутар српске кошарке, наводи портал, говори и изјава некадашњег репрезентативца Владимира Штимца да је спреман да умре, а да Србија постане свјетски првак у кошарци.