latinica  ћирилица
05/09/2019 |  18:26 | Аутор: ТАНЈУГ

Приведено још 10 хулигана због напада на Србе код Книна

Хрватска полиција ухапсила је још 10 хулигана који су у кафићу Петко у Уздољу код Книна 21. августа планирано напали Србе док су гледали фудбалску утакмицу Црвене звезде.
Посљедице напада у Уздољу код Книна (Фото:Feral news) -
Посљедице напада у Уздољу код Книна (Фото:Feral news)

Како су саопштиле шибенско-книнска и сплитско-далматинска полицијске управе десет приведених је са ширег подручја Шибеника, Сплита и Сиња и они се доводе у везу с тада почињеним кривичним дјелима насилничког понашања, физичког повређивања и оштећења туђе имовине.

Како се наводи, током досадашњег поступања прикупљени су докази и обавјештења који приведене особе могу довести у директну везу с почињеним кривичним дјелима.

Наводи се и да ће након окончања истражног поступка о утврђеним чињеницама и предузетим мјерима јавност бити благовремено обавијештена.

Хрватски портал Индекс подсјећа да су прије седам дана притворена четворица хулигана, те да је полиција тада саопштила да су сви нападачи, којих је било петнаестак, припадници сплитске Торциде.

Начелник шибенско-книнске полиције је на ванредној конференцији за новинаре прије седам дана у Шибенику потврдио да су навијачи Торциде извели напад на Србе, код Книна, те да је тај напад био планиран и добро осмишљен.

- Као припадници навијачке групе из Сплита окупили су се у том граду и с више возила кренули у Уздоље, а на основу претходног договора због утакмице Црвене звезде. Паркирали су возила у близини угоститељског објекта. Један је изашао из аутомобила и отишао у извидницу. Касније су ушли у угоститељски објект маскирани фантомкама и напали госте, док су возачи остали у аутомобилима - рекао је тада начелник шибенске полиције.

Уласком у угоститељски објект, због мржње на националној основи осумњичени су вербално вријеђали оштећену власницу објекта и затечене госте, уништавајући инвентар угоститељског објекта палицама. Потом су палицама напали затечене госте у објекту, па је њих петоро повријеђено, а међу њима и један маољетник, рекао је начелник.