latinica  ћирилица
06/09/2019 |  13:14 ⇒ 14:17 | Аутор: СРНА

Савчић: Наставак активне борбе за бољи положај борачке популације

Борачка организација Републике Српске ће и у предстојећем четворогодишњем периоду наставити активну борбу за побољшање свеукупног положаја борачке популације - најзаслужније категорија становништва за стварање Републике Српске, изјавио је Миломир Савчић, који недавно поново изабран за предсједника ове организације.
Миломир Савчић - Фото: РТРС
Миломир СавчићФото: РТРС

- Увјерен сам да ће БОРС у свом предстојећем раду имати једнаку подршку институција Републике Српске, као и до сада, како би заједнички јачали и чували надлежности Републике Српске, као и све тековина одбрамбено-отаџбинског рата - истакао је Савчић.

Савчић је захвалио свим институцијама, организацијама и појединцима, који су Борачкој организацији и њему упутили честике поводом реизбора на мјесто предсједника ове организације, саопштено је из БОРС-а.

На редовној изборној скупштини БОРС-а, која је одржана у сриједу, 4. септембра, на Хан Пијеску, Савчић је поново изабран за предсједника БОРС-а. Он је добио 82 гласа од укупно 131 члана Скупштине БОРС-а.

Осим Савчића, кандидати за предсједника БОРС-а били су члан Предсједништва ове организације из Прњавора Владо Живковић и предсједник Одбора ратних војних инвалида БОРС-а Војин Гушић из Невесиња.