latinica  ћирилица
06/09/2019 |  14:38 ⇒ 14:43 | Аутор: СРНА

Приједор: Потписан уговор за изградњу новог производног погона

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић потписао је данас са власницима фирме "ЦНЦ пауер" уговор о продаји 5.200 метара квадратних земљишта у Индустријској зони "Целпак" гдје ће бити грађен производни објекат од 500 метара квадратних, а касније и хале за производњу, складиштење и администрацију.
Приједор - Уговор с власницима фирме "CNC pauer" - Фото: СРНА
Приједор - Уговор с власницима фирме "CNC pauer"Фото: СРНА

Он је оцијенио да је ријеч о перспективном стартапу који је од занатске радње "Будо инокс", која се бавила иноксом, постао предузеће које се бави машинском обрадом метала.

- Ово је још једно предузеће које ће развијати пословне идеје у нашој индустријској зони гдје ми стварамо повољне услове и за страна и за домаћа предузећа која желе улагати и запошљавати раднике - рекао је Ђаковић новинарима у Приједору.

Он је додао да град Приједор земљиште у индустријским зонама нуди инвеститорима, производним фирмама знатно јефтиније него на тржишту.

- Нама је првенствени циљ развој привреде у граду и нова запошљавања, а тамо већ имамо предузећа која су од пословног инкубатора већ у трећој фази проширивања производних капацитета, што радује и охрабрује - истакао је Ђаковић.

Власник предузећа "ЦНЦ пауер" Сабахудин Исламоски најавио је да ће се ово предузеће у наредном периоду бавити машинском обрадом метала /инокса/, с обзиром на то да је металопрерада препозната као једна од најзначајнијих грана на подручју Приједора.

- Изградњом нових производних капацитета и набавком осам до десет високо аутоматизованих машина планирано је запошљавање до 20 радника у прве три године пословања, а биће омогућена и едукација младих - рекао је Исламоски.

Износ укупно планираних основних и обртних средства биће у првој фази 450.000 КМ, а касније и до 700.000 КМ.

Градском одлуком о располагању непокретностима у својини града Приједора под посебним условима ради изградње производно-пословних објеката и других објеката цијена метра квадратног земљишта износи од једне до осам КМ.