latinica  ћирилица
06/09/2019 |  15:07 ⇒ 15:08 | Аутор: Б92

Ђорђевић: Некоме је ФИБА мајка, а некоме маћеха

Селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић је похвално говорио о издању свог тима у мечу против Порторика.

Његови изабраници су славили у првој утакмици друге фазе Свјетског купа са 90:74.

- Приступ играча је допринио оваквој разлици, подјелили смо минуте и то је јако добро, уштедили смо један тренинг пошто нам је јучерашњи додељен у термину који нам није одговарао послије дугог пута. Очигледно да је тај тренинг највише фалио Богдану, пошто воли да шутне од 1.000 до 1.800 лопти на таквим тренинзима и онда је мало данас био... Мислим да смо одиграли на прави начин, постојала је одбрамбена жеља и одговорност која мене храбри. Лопта и даље иде, 30 асистенција... Није ово никакав знак, Порторико јесте екипа за поштовање, али мислим да је разлика у квалитету очигледна - рекао је Ђорђевић.

Селектор је истакао да екипа има разноврсност и да се томе тежи кад се прави селекција, а додао је и да је задовољан залагањем тима у моментима када је предност већ била недостижна.

- Треба поштовати игру, играти на прави начин. Када се кошарка игра на прави начин онда се заслужује поштовање - додао је Ђорђевић.

Навео је и да је екипи требало времена да се адаптира на ново окружење.

- Шта је ту је, имаћемо тренинг сутра, мислим да је то оно што играчима фали. Напорно је, превише је промјенити четири града, чак и због система на основу кога мијењамо градове. Рекао сам већ да наш багаж има преко тону, то је јако напорно. Постоје репрезентације и репрезентације. Некоме је ФИБА мајка, некоме маћеха - рекао је Ђорђевић.

Селектор је истакао да себичност у екипи Србије не постоји, као и да је Шпанија највећи изазов који следи.

- Имају много искуства, за десетак, петнаест година су покупили све што су могли. Пуни су медаља и искустава, то је јако добра репрезентација, за пуни респект - закључио је Ђорђевић.