latinica  ћирилица
06/09/2019 |  15:46 ⇒ 15:48 | Аутор: СРНА

"Вукоје" и "Витинка" на гастрономском и винском спектаклу у Београду

Тродневна туристичка и привредна манифестација "Сиђи до реке" почела је данас у Београду, а очекује се учешће педесетак излагача из Србије и региона, међу којима су и винарија "Вукоје" из Требиња и компанија "Витинка" из Козлука, код Зворника.
Београд - фестивал - Фото: СРНА
Београд - фестивалФото: СРНА

Циљ гастрономског и винског фестивала је промоција привреде Србије, прије свега у области производње хране и домаћих вина, као и туристичких потенцијала Београда, саопштили су организатори на конференцији за новинаре.

Представник компаније "Витинка" Тамара Томић рекла је да ће та компанија, која је лидер на подручју БиХ, представити своја безалкохолна пића и изворске воде.

- Наше производе можете купити на подручју БиХ и Црне Горе, али захваљујући и учешћу на новосадском пољопривредном сајму, а ево и сада на овом фестивалу, упознајемо тржиште Србије са нашим производима...што је неки пут да уђемо на тржиште Србије - рекла је она.

Представник винарије "Вукоје" у Београду Ненад Вучјак рекао је Срни да ће се та винарија представити својим добро познатим производима из прошлогодишње бербе.

- Покушавамо да освојимо што више срца мало винима претрпаног Београда, који ипак треба да зна да су вранац и жилавка сорте које су се одавно користиле у Београду и да треба и даље да се користе - рекао је он.

Централни догађај у оквиру манифестације је гастрономски и вински спектакл који ће бити одржан у недјељу, 8. септембра, на Сава променади уз богат забавни програм.

Фестивал је почео данас, винским дефилеом у центру Београда током кога су добошари, плесачи, трубачи и фолклорна друштва најавиле манифестацију.