latinica  ћирилица
06/09/2019 |  15:52 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Монографија Бање Врућице - "Вијек у служби здравља"

"Вијек у служби здравља" назив је монографије Бање Врућице која је објављена поводом 100 година постојања бање. Тим поводом, промовисани су и вајбер стикери с мотивима бање.

Љековита термоминeрлна вода Бање Врућице код Теслића кориштена је још у вријеме старих Римљана. Да је то тако говоре докази пронађени вијековима касније.

- Из тог времена пронађени су, приликом каптаже извора 1925. у бањском муљу, римски новац и прстење који су захвалници даривали како је у то вријеме био обичај - потврђује Бојан Стојнић, аутор монографије.

Од малог мјеста непознатог јавности - до бренда Републике Српске и БиХ. То је животни пут Бање Врућице од 1919. до данас, сажет у монографију уприличену поводом јубилеја. Обиљежили су га људи са визијом који су водили бању кроз историју, а пут дуг 100 година започео је Симо Крстић, шумарски инжењер.

- Сви су они ишли у правцу развоја, њихов боравак на мјесту руководиоца је оставио нешто ново и неки нови објекат, и неку нову услугу - истиче Драган Богданић, генерални директор ЗТЦ Бања Врућица.

Данас је бања у златном периоду. Рекордна посјећеност, савремена опрема, стручни љекари, кабинети и услуге  сврстали су је на чело бањског туризма у региону. У корак с модерним технологијама и бања се модернизује. Један од начина боље комуникације с посјетиоцима и туристима су и вајбер стикери с мотивима бање, који ће бити доступни од 12. септембра.

- Стикери су урађени на модеран и духовит, забаван начин. Поред општих који промовишу неку општу комуникацију рађени су и брендирани стикери који промовишу дјелатност бање Врућице а то је здравље и рекреацију - напомиње Александар Радошевић, извршни директор ЗТЦ Бања Врућица, Теслић.

Поводом 100 година Бање Врућице 11. септембра биће уприличена свечана академија, коју ће РТРС директно преносити.