latinica  ћирилица
06/09/2019 |  18:02 ⇒ 20:04 | Аутор: РТРС

Требиње: Будућност СНСД-а на младима

Од 196.000 чланова, у СНСД-у има око 35.000 млађих од 28 година. "Водимо рачуна о младим људима и ту смо и ове године да видимо шта смо радили у протеклом периоду и да се припремимо за наредне изборе на којима очекујемо велику побједу", поручио је лидер страмке Милорад Додик након што је са младима СНСД-а разговарао у Требињу у склопу шестог традиционалног, едукативног кампа младих ове политичке партије.

Више од 500 младих чланова СНСД-а из Републике Српске и Федерације БиХ окупило се у Требињу у оквиру традиционалних годишњих сусрета. То је прилика, истичу, да се друже, али и едукују о свему што је друштвена и политичка потреба Републике Српске. Додик је истакао је млади у овој партији имају посебно мјесто.

- Млади су на многим важним мјестима одборничким и другим. Имамо и оне који су директно из активности младих постали начелници, посланици... И овај скуп показује да водимо рачуна о младима - истакао је Додик.

У оквиру едукативног дијела сусрета младих СНСД-а предавање су данас одржали предсједник СНСД-а, генерални секретар Лука Петровић и градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

- Причали смо о важним темама како на локалном ниовоу за младе, тако и на републичком и оном шта СНСД може понудити, односно шта ми, као омладинска организација, можемо понудити СНСД-у. Сљедећа година је изборна, млади људи желе да преузму одговорност и креирају неке нове политке - поручио је Денис Шулић, предсједник Младих социјалдемократа.

Након Главног одбора СНСД-а један од пет потпредсједника, како је најавио Додик, биће из редова младих и то показује да СНСД брине о организацији младих и да СНСД даје шансу младим људима, поручили су млади чланови ове политичке партије.