latinica  ћирилица
06/09/2019 |  19:24 ⇒ 19:25 | Аутор: СРНА

Гимназијалци у Москви остварили запажене резултате

Ученици бањалучке Гимназије на данас завршеној Међународној олимпијади метропола у Москви освојили су сребрну и бронзану медаљу из математике, бронзу из физике, те двије бронзане медаље из информатике, док су екипном пласману заузели треће мјесто, саопштено је из бањалучке Градске управе.
Гимназија - Фото: РТРС
ГимназијаФото: РТРС

Бањалучки гимназијалци већ трећу годину учествују на овој олимпијади, која се одржава у оквиру Међународне московске седмице образовања, на којој се такмиче у четири дисциплине-математици, информатици, хемији и физици.

Одлазак бањалучких ученика и професора у Москву и ове године подржао је град.

- На Олимпијади метропола 2017. године наши гимназијалци освојили су сребро и бронзу из математике, бронзу из физике и бронзу из информатике, а 2018. бронзу из математике и двије бронзе из физике - наводи се у саопштењу.

У оквиру Међународне московске седмице образовања одржан је и Форум о образовању "Град за образовање", на којем је учествовала и делегација Града, предвођена замјеником градоначелника Срђаном Амиџићем.

Форум представља водећу платформу за умрежавање стручњака и лидера из области образовања из цијелог свијета.

- Ове године бавио се питањима трендова у развоју припремног струковног образовања, осмишљавања начина учења за професије будућности, утврђивања методологије компетентности и процјене знања и вјештина у 21. вијеку, као и бољег искориштавања градских простора и површина у образовном процесу - појаснили су из градске управе.