latinica  ћирилица
06/09/2019 |  20:42 ⇒ 07/09/2019 | 08:13 | Аутор: РТРС

Додик у Фочи: Најављена нова улагања

На састанку српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика са начелником општине Фоча Радисавом Машићем и руководициома јавних установа и предузећа, договорена су нова улагања у ову општину.
Додик у Фочи - Фото: РТРС
Додик у ФочиФото: РТРС

Додик је истакао да је Фоча стабилна општина захваљујући начелнику Машићу, који је успоставио сарадању са Владом Републике Српске, што је омогућило реализацију врло важних пројекта.

- Изградили смо Студентски дом, у току је модернизација Универзитетске болнице, граде се путеви и уређују улице. Остајемо опредијељени да овдје одржимо факултете и да обезбиједимо што више радних мјеста. Настојаћемо да доведемо и инвеститоре, за шта постоје сви услови од инфраструктуре до безбједности која је на високом нивоу - рекао је Додик.

Додик је подсјетио да је Влада Српске донијела заједничку одлуку са Владом Србије о коначној изградњи хидроелектрана Бук Бијела, Паунци и Фоча на горњем току Дрине на подручју општине Фоча, као јединствене цјелине.

- Сада се врши ревизија пројеката и чим то буде завршено видјећемо на који начин ћемо убрзати изградњу. Наставићемо да радимо пут према Тјентишту и даље према Гацку, а тренутно смо у фази пројектовања и рјешавања имовинско-правних односа. Све ово ће бити додатна динамика којом ће се скренути позитивна пажња на Фочу - истакао је Додик.

Машић је најавио нове инвестиције, наводећи да ће средствима које је донирала Влада Србије бити реализовани одређени пројекти.

- Завршавамо изградњу обданишта које потом морамо опремити. Градићемо пут према Тјентишту и провести пројекте које смо добили захваљујући Влади Србије. Тако да у Фочи можемо очекивати још инвестиција, а све у интересу наших грађана - рекао је начелник ове општине.