latinica  ћирилица
07/09/2019 |  08:30 | Аутор: СРНА

Савез логораша бира ново руководство

Савез логораша Републике Српске одржаће данас у Бањалуци редовну изборну скупштину на којој ће бити изабрано руководство ове организације.
Савез логораша Републике Српске - Фото: СРНА
Савез логораша Републике СрпскеФото: СРНА

Предсједник Савеза Бранислав Дукић рекао је раније Срни да је Предсједништво Савеза логораша Српске донијело одлуку да се за предсједника Савеза кандидују Анђелко Носовић из Бањалуке, предсједник Скупштине Савеза логораша Слободан Мркајић из Источног Сарајева и предсједник Управног одбора Савеза логораша Зоран Граховац из Мркоњић Града.

Он је навео да више не жели да буде кандидат за предсједника Савеза, јер сматра да је вријеме да се обнове нове снаге у тој организацији.

- Вријеме је да на чело Савеза логораша Републике Српске дође неко други и да настави континуитет онога што сам ја радио са претходним Предсједништвом Савеза - истакао је Дукић.

Он је навео да је за вријеме његовог мандата до сада урађено много посла у Савезу логораша, напомињући да су регистровани сви логораши, логори, те снимљено 20 документарних филмова.

Изборна скупштина Савеза логораша Републике Српске заказана је за 12.00 часова у просторијама Народне скупштине Републике Српске.