latinica  ћирилица
07/09/2019 |  08:50 | Аутор: РТС

"Орлови" пред пуним трибинама дочекују Роналда и Португалију

Фудбалери Србије вечерас од 20.45 у једном од одлучујућих мечева у борби за пласман на ЕУРО 2020 дочекују Португалију, пред пуним трибинама стадиона "Рајко Митић"
Србија - Португалија (фото: UEFA) -
Србија - Португалија (фото: UEFA)

Дан уочи утакмице, из Фудбалског савеза Србије саопштили су да је продато више од 40.000 карата, па ће екипа коју предводи нови селектор Љубиша Тумбаковић, као и повратници Лука Миливојевић и Матија Настасић, имати идеалне услове против званичног шампиона Европе и побједника Лиге нација на челу с Кристијаном Роналдом.

Тумбаковић је уочи меча изјавио да су Португалци прије свега сјајан тим и да један играч, макар то био и Роналдо, не може ништа сам.

- То је екипа која је једну утакмицу изгубила у посљедњих 15, и то на Свјетском првенству од Уругваја. Посљедњи гол из игре су примили у септембру прошле године. Компактна екипа... Помињемо Роналда, али имају толико добрих играча у свим осталим линијама тима. Ако будемо жељели нешто да направимо морамо да држимо концентрацију свих 90 минута - рекао је Тумбаковић на посљедњој конференцији за медије.

Његов колега Фернандо Сантош истакао је да Србија има велики потенцијал и квалитет, као и да због промјене селектора очекује нешто другачију поставку ривала у односу на меч у Лисабону (1:1), али не превише.

- Хоћемо да пружимо квалитет, потрудићемо се да будемо на високом нивоу. Србија игра на свом терену, то је предност и ићи ће на побједу, али три бода хоћемо и ми - изјавио је Сантош.

Утакмица Б групе квалификација за ЕУРО 2020 између Србије и Португалије игра се на стадиону "Рајко Митић" од 20.45.