latinica  ћирилица
07/09/2019 |  11:59 ⇒ 12:22 | Аутор: РТС

Вучић: Да су неки хтјели стварни притисак, такси не би било

Питање Косова и Метохије је најтеже питање, рекао је предсједник Александар Вучић и додао да такси на срспку робу не би било да су неки хтјели да изврше стварни притисак.
Александар Вучић (фото:PREDSEDNISTVO SRBIJE) -
Александар Вучић (фото:PREDSEDNISTVO SRBIJE)

Александар Вучић је, одговарајући на питања новинара после полицијске вежбе "Повратак 2019" у Никинцима, рекао: "Да су неки хтели прави и сварни притисак, тих такси не би ни било. То је њихов избор, њихово чедо, направили су колијевку и љуљали је а сад наводно не могу да изврше било какав утицај. Сигуран сам да могу и надам се да хоће у наредном периоду". 

 Када је ријеч о изборима на Косову и Метохији, рекао је да је било притисака на многе да изађу како би узели неки глас Српској листи и како би се на тај начин смањио утицај Београда. 

Вучић истиче да је сигуран да ће народ на Космету изабрати да гласа за Српску листу, "не зато јер су сви на тој листи идеални", већ јер је то једини начин да се опстане, преживи и бори за будућност. 

Подсјетио је како је било са Републиком Српском, Републиком Српском Крајином и истакао да ће поштовати сваки српски глас али да ће се борити да Српска листа добије сваки глас. 

- Надам се да ће Симић, Ракић, Јевтић и сви заједно да запну и покушају да остваре најбољи резултат - рекао је Вучић. 

Истакао је да је у албанским медијима једина мета напада он и Српска листа. 

- Добијам клипинге, никога не нападају осим мене и Српске листе. Сви други су им дивни, добри и много их воле - рекао је Вучић.