latinica  ћирилица
07/09/2019 |  13:35 ⇒ 13:48 | Аутор: СРНА

Отворене нове просторије Друштва Словенаца Републике Српске

У Бањалуци су данас отворене нове просторије Друштва Словенаца Републике Српске "Триглав".
Отворене нове просторије Друштва Словенаца (фото: banjaluka.rs.ba) -
Отворене нове просторије Друштва Словенаца (фото: banjaluka.rs.ba)

Замјеник градоначелника Бањалуке Срђан Амиџић рекао је да град захвалан Друштву Словенаца "Триглав", које на различите начине доприноси развоју и просперитету Бањалуке, саопштено је из Градске управе.

- Кроз различите актвности они спроводе око 50 пројеката који јачају везе нашег града, али и Репбулике Српске са Словенијом. Такође, имамо озбиљне привредне субјекте из Словеније који послују у Бањалуци, а веома значајан допринос Друштво Словенаца даје и кроз сарадњу у областима културе и спорта - рекао је Амиџић.

Министар за дијаспору у словеначкој Влади Петар Чесник захвалио је граду на подршци коју пружа словеначкој заједници у Бањалуци.

- Надам се да ће ова наша сарадња потрајати дуго, а посебно бих се захвалио на веома срдачној добродошлици. Ми овдје имамо и школу словеначког језика за оне који су заинтересовани да га уче - рекао је Чесник.

Он каже да Словенија придаје велики значај својим људима који живе ван њене територије и радује се сарадњи са Словенцима у Бањалуци, који су интегрални дио овог друштва и на најбољи начин доприносе његовом развоју.

Отварању нових просторија Друштва Словенаца "Триглав" у Бањалуци присуствовала је и амбасадор Словеније у БиХ Зорица Букинац.