latinica  ћирилица
07/09/2019 |  22:43 ⇒ 22:43 | Аутор: СРНА

Телеграми саучешћа званичника Српске поводом смрти генерала Томића

Предсједнца Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа породици пензионисаног генерала Војске Републике Српске Стевана Томића, за кога је навела да је дао немјерљив допринос у одбрани свог народа и Српске.
Република Српска - Фото: РТРС
Република СрпскаФото: РТРС

- Искрено сам ожалошћена тужном вијешћу о смрти генерала Војске Републике Српске Стевана Томића. Генерал Томић остаће упамћен као изузетан човјек, храбар и частан генерал који је својим ангажовањем у Војсци Републике Српске дао немјерљив допринос у одбрани свог народа и Републике Српске - навела је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, одлазак генерала Томића представља велики губитак за породицу и пријатеље, али и за српски народ.

- У име грађана Републике Српске и своје име, упућујем вам изразе најдубљег саучешћа - наводи се у телеграму предсједника Српске.

Телеграм саучешћа поводом смрти пензионисаног генерала Томића упутио је и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, за кога је навео да је имао немјерљив допринос одбрани свог народа у одбрамбено-отаџбинском рату, о чему свједочи и чињеница да је одликован више пута.

Вишковић наводи да је са тугом и жалошћу примио вијест о одласку генерала Томића.

- Генерал Томић остаће упамћен као изузетан човјек, а његова оданост српском народу у најтежим тренуцима, заувијек ће остати у сјећању - навео је Вишковић у телеграму саучешћа.

Вишковић наводи да је смрт генерала Томића огроман губитак за породицу, пријатеље, и цијелу Републику Српску.

- У име Владе Републике Српске и своје име, упућујем Вам најискреније изразе саучешћа - наводи се у телеграму премијера Вишковића.

Пензионисани генерал Војске Републике Српске Стеван Томић преминуо је у 73. години на Војно-медицинској академији у Београду.