latinica  ћирилица
08/09/2019 |  18:18 ⇒ 18:36 | Аутор: Спортска централа

Ђорђевић: Разговарао сам са Јокићем, морамо да се смиримо (ВИДЕО)

Селектор Александар Ђорђевић сматра да је лоша друга четвртина пресудила у поразу Србије од Шпаније, у посљедњој утакмици друге фазе Свјетског првенства.
Александар Ђорђевић (фото: FIBA) -
Александар Ђорђевић (фото: FIBA)

– Пресудила је једна јако лоша четвртина. У другој четвртини су нам направили проблем са мијењањем одбрана, што смо знали да ће се десити. Једноставно смо стали, изгубили превише лопти, имали доста индивидуалних грешака, прије свега у одбрани. Примили смо 32 поена и то је њима дало снагу. У том периоду као да је неко повукао ручну кочницу међу нашим играчима - рекао је Ђорђевић.

Селектор је био задовољан реакцијом у наставку утакмице.

– Направили смо напредак у другом дијелу, али се догодила епизода са Јокићем. Међутим, мислим и да је он играо ми би изгубили утакмицу, да будем искрен. Шпанија је била боља и заслужено је побиједила. Нисмо успјели да парирамо њиховој брзини, побиједили су нас нашим оружјем. Одлична плејмејкерска рола Рикија Рубија који је држао све конце игре, као и Марка Гасола, који је показао зашто је НБА шампион.

Ђорђевић је жалио за пропуштеним приликама када је његов тим хватао прикључак.

– Одлична реакција у другом полувремену, одиграли смо срцем. Међутим, пар изгубљених лопти, пар промашених зицера нам нису дозволили да се вратимо.

У четвртфиналу је противник Аргентина.

– Треба смирити главу, вратити лопту тамо гдје треба да буде. Ми смо јаки када играмо заједно, то је била наша снага до сада и тако би требало да буде и даље.

Ђорђевић је прокоментарисао и искључење Јокића.

– Свако се индивидуално спрема на одређени начин. Потребно је и искуство да се одреагује како треба. Ово је његово друго велико такмичење, велика су очекивања. Нико не треба сам да преузима велику одговорност. Сви смо ту заједно, вјероватно ја треба да преузмем највећу одговорност. Разговарали смо, морамо да се смиримо и да играмо нашу кошарку. Још увијек нисмо ништа урадили на овом такмичењу, морамо поново да кренемо из рова да тражимо побједе - закључио је Ђорђевић.

Погледајте комплетну изјаву селектора Ђорђевића.