latinica  ћирилица
08/09/2019 |  20:16 ⇒ 09/09/2019 | 07:51 | Аутор: РТРС

Одбојкашице Србије освојиле злато!

Одбојкашице Србије освојиле су златну медаљу након што су у финалу Европског првенства побиједиле репрезентацију Турске резултатом 3:2.
Одбојкашице Србије (фото: CEV) -
Одбојкашице Србије (фото: CEV)

Србија је након два и по сата игре савладала Турску резултатом 21:25, 25:21, 25:21, 22:25, 15:13.

Изабранице Зорана Тезића одбраниле су титулу освојену прије две године на ЕП у Азербејџану и Грузији, освојивши укупно трећо злато за Србију на превенствима Старог континента.

Србија је шампионат завршила без иједног пораза, а ова генерација српских одбојкашица играла је финала на посљедња три велика такмичења: на Олимпијским играма (2016), Европском првенству (2017) и Свјетском шампионату (2018).

Нове-старе шампионке послије велике борбе и много преокрета савладале су домаћина, који је имао велику подршку са трибина.

(фото: CEV)

Послије изгубљеног првог сета, актуелне свјетске шампионке добиле су наредна два, у четвртом су изгубиле предност, али су у тај-брејку још једном показале зашто су тренутно најдоминантнија одбојкашка селекција.

Најефикаснија у побједничком тиму била је Тијана Бошковић са 23 поена, док је Бранкица Михајловић забиљежила један мање.

Коректорка одбојкашке репрезентације Србије Тијана Бошковић проглашена је за најкориснију играчицу Европског првенства.

Бронзану медаљу освојиле су Италијанке, које су борби за треће мјесто побиједиле Пољску са 3:0.

Наредни континентални шампионат за одбојкашице одржаће се у Србији 2021. године.

Предсједник Скупштине града Никола Никодијевић честитао је одбојкашицама у име Скупштине града Београда титулу европског шампиона. Он је најавио да ће за њих у понедјељак увече бити организован дочек.