latinica  ћирилица
08/09/2019 |  20:25 | Аутор: СРНА

Приједор: Акција Козарачких витезова за помоћ трогодишњој Милици

Чланови Удружења "Козарачки витезови Русаг" прикључили су се данас многобројним удружењима, предузећима и појединцима који прикупљају хуманитарну помоћ за лијечење трогодишње Милице Јеличић, која је обољела од карцинома.
Приједор: Акција Козарачких витезова - Фото: СРНА
Приједор: Акција Козарачких витезоваФото: СРНА

Витезови Русага су на Тргу мајора Зорана Карлице у Приједору организовали радионицу "Витешки дани хуманости" током које су анимирали Приједорчане да убаце своје новчане прилоге у кутију за прикупљање помоћи за малу Милицу.

Чланови "Русага" су на тргу презентовали дио витешке опреме, те се играли са малишанима.

Предсједник Удружења Младен Ћикић изјавио је да им је жеља била да пред Приједорчанима представе свој рад, а новцем који прикупе покажу родитељима дјевојчице да нису сами.

- Кад смо оснивали удружење навели смо да ће окосница нашег рада бити и хуманитарне акције, односно помагање онима којима је потреба помоћ. То је била једна од одлика витезова у прошлости, а није страно ни за наше удружење - рекао је Ћикић.

Он је истакао да су многобројни Приједорчани укључени у ову акцију, што показује да сви имају нешто витешко у себи и нада се да ће се заједно изборити да ова трогодишњакиња преброди тешку болест.

Сличну радионицу витезови Русага су имали синоћ у Новом Граду, а слиједе радионице у Костајници, Козарској Дубици, те Градишци 20. септембра.

Трогодишњој Милици Јеличић из Љескара код Приједора у децембру прошле године дијагностификован је тумор кичмене мождине. Након једног циклуса терапије примљене у Београду враћена је у Бањалуку, гдје јој се здравствено стање стабилизовало. Међутим, недавном контролом установљено је да је тумор метастазирао на кости.

Милица је до сада примила пет хемотерапија и тренутно се налази у Приједору, а ускоро ће поново у Београд на контролне налазе од којих зависи да ли се хемотерапија наставља или креће припрема за трансплантацију коштане сржи.

За њено лијечење у Ђенови неопходно је 200.000 евра, а средства се већ око мјесец дана прикупљају у Приједору и околини. Активан је и хуманитарни број 1434.