latinica  ћирилица
09/09/2019 |  08:14 ⇒ 16:51 | Аутор: РТРС

Одбојкашице Србије исписале још једну златну страницу у историји српске женске одбојке

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је женској одбојкашкој репрезентацији Србије освајање златне медаље на Европском првенству.
Одбојкашице Србије (фото:CEV / Promo) -
Одбојкашице Србије (фото:CEV / Promo)

Предсједница Српске упутила је честитку женској одбојкашкој репрезентацији Србије, селектору Зорану Терзићу и цијелом стручном тиму на освојеној златној медаљи на Европском првенству.

- У име грађана Републике Српске и у своје име упућујем вам најискреније честитке поводом великог успјеха и освајања златне медаље на Европском првенству у Турској. Сјајном игром током цијелог првенства и демонстрацијом врхунског спортског умијећа доказали сте да истрајност и тимски рад дају најбоље резултате. Грађани Републике Српске са задовољством су пратили ваше утакмице, а ви сте нас, својом изузетном игром и постигнутим успјехом, још једном учинили поносним и срећним. Желим вам пуно успјеха и на наредним такмичењима и увјерена сам да ћете наставити да остварујете врхунске резултате, којима ћемо се заједно радовати - наведено је у честитки предсједнице Републике Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је женској одбојкашкој репрезентацији Србије, те поручио да су још једном показале да им је мјесто међу најбољима и да је њихова игра вриједна дивљења.

- Освајање златне медаље на Европском првенству резултат је сјајне игре, снаге, упорности, енергије и пожртвованости играчица, селектора и стручног штаба којом сте исписали нову страницу у историји српске одбојке - нагласио је Вишковић.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је  Одбојкашком савезу Србије и најбољој играчици Европског првенства у одбојци Тијани Бошковић освајање златне медаље.

- У име Народне скупштине Републике Српске, грађана Републике Српске и своје лично вама, стручном штабу, а посебно златним одбојкашицама искрено и од срца честитам одбрањену титулу шампиона Европе - навео је Чубриловић у честитки предсједнику Одбојкашког савеза Србије Зорану Гајићу и селектору Женске репрезентације Зорану Терзићу.

Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић честитала је одбојкашицама Србије освајање златне медаље.

- Сви у Републици Српској посебно смо поносни што су наше Тијана Бошковић и Бранкица Михајловић дио ваше златне екипе, најбољег тима у Европи који исписује непоновљиве и најљепше странице историје одбојке - навела је Давидовићева.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је женској одбојкашкој репрезентацији Србије, селектору Зорану Терзићу и стручном тиму освајање златне медаље на Европском првенству и одбрану титуле европских правака.

Додик је нагласио да су одбојкашице Србије сјајном игром исписале још једну златну страницу у историји српске женске одбојке, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Златне одбојкашице Србије биће дочекане вечерас у 21.00 часова у Београду. Дочек ће преносити наша телевизија.