latinica  ћирилица
09/09/2019 |  08:26 | Аутор: СРНА

Данас облачно са кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити умјерено до претежно облачно и нестабилно вријеме са локалним пљусковима и грмљавином, те највишом температуром од 25 степени Целзијусових.
Облачно - Фото: РТРС
ОблачноФото: РТРС

Након промјенљиво облачног јутра у већини крајева, са по којим пљуском на западу и сјеверу, облачност која доноси падавине ће се врло брзо преносити на исток и сјевероисток дајући пролазну краткотрајну кишу.

Послије подне кише ће бити само на крајњем истоку, а у осталим предјелима биће суво и са сунчаним интервалима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће вјетар умјерене јачине јужног и југозападног смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Дневна температура ваздуха биће од 20 до 25, на сјевероистоку и југу могуће степен два више, у планинама на западу од 15 степени Целзијусових.

Температура јутрос у 8.00 часова: Бјелашница седам степени Целзијусових, Дринић 11, Мраковица, Хан Пијесак, Чемерно и Рудо 13, Рибник, Мркоњић Град, Нови Град, Соколац, Вишеград и Невесиње 14, Калиновик и Гацко 15, Бањалука, Зеница, Шипово, Приједор, Зворник и Сребреница 16, Тузла и Србац 17, Бијељина, Брчко, Добој и Билећа 18, Требиње и Билећа 19, Сарајево 20 и Неум 21 степен Целзијусов.