latinica  ћирилица
09/09/2019 |  08:38 | Аутор: ТАНЈУГ

Покренута истрага против Пласида Доминга

Удружење које заступа оперске пјеваче и особље Америчког еснафа музичких умјетника саопштило је да је покренуло опствену истрагу о сексуалном узнемирању које је наводно починио чувени оперски пјевач Пласидо Доминго, наводећи да није сигурно у резултате истраге оперских компанија.

Удружење је навело да је истрагу покренуло након двије вијести агенције АП у којима је више жена оптужило Доминга за сексуално узнемиравање или друго недолично понашање, преноси АП.

У мејлу који је удружење послало својим члановима истиче се да су тражили од компанија које запошљавају 78-годишњег пјевача да истраже наводе, али да компаније нису биле спремне на то или нису биле у могућности да Удружењу доставе увјерења о обиму и времену истраге као и да ли ће резултате јавно објавити или на неки други начин обавијестити Удружење.

Опера Лос Анђелеса, у којој је Домингу дуго година био генерални директор, ангажовала је спољног савјетника да води истрагу, али је одбила да открије било какве детаље о томе како ће се спровести или да ли ће резултати бити објављени.

Удружење даље наводи да ће истрагу водити тужилац Брус Мафео, некадашњи савезни тужилац, који тренутно ради за компанију Козен О`Конор.