latinica  ћирилица
09/09/2019 |  11:13 ⇒ 14:10 | Аутор: РТРС

Цвијановић-Еслик: Сарадња Српске и УСАИД-а веома продуктивна

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Бањалуци са новоименованом директорком Агенције за међународни развој Сједињених Америчких Држава за БиХ Ненси Еслик.
Цвијановић-Еслик -
Цвијановић-Еслик

На састанку је разговарано о досадашњој сарадњи институција Републике Српске са мисијом УСАИД-а, реализованим пројектима, као и наредним заједничким активностима.

Цвијановићева је истакла да су институције Републике Српске посвећене даљем провођењу економско-социјалних реформи, побољшању привредног амбијента и животног стандарда свих грађана.

Предсједница Српске је оцијенила да је у протеклом периоду сарадња институција Републике Српске и УСАИД-а била веома продуктивна, посебно када је ријеч о грантовима који су прилагођени стварним потребама тржишта и привреде, а за резултат имали повећање броја запослених и пораст извоза.

Саговорнице су изразиле увјерење да ће кроз реализацију различитих пројеката, партнерски однос и веома успјешна сарадња институција Републике Српске и мисије УСАИД-а,бити настављена и убудуће, саопштено је из Кабинета предсједнице Републике Српске.