latinica  ћирилица
09/09/2019 |  16:28 ⇒ 16:52 | Аутор: Б92

Аустралија боља од Француске послије драме за прво мјесто у групи!

Кошаркаши Аустралије побиједили су Француску резултатом 100:98 у посљедњем мечу Групе Л Свјетског првенства.

Аустралија је до побједе дошла послије драматичне завршнице у којој је "преломио" искусни Метју Делаведова.

Први мјестом у групи "бумерси" су себи највјероватније обезбиједили лакшег противника у четвртфиналу, пошто ће уколико САД побиједи Бразил играти против Чешке.

Утакмица је била сјајна за гледање, са великим бројем поена и атрактивних потеза, а Французи су некако били бољи тим у првих десет минута, иако су имали предност од свега пола коша.

У другом дијелу је Аустралија показала да није случајно предност Француза била минимална, па смо послије велике борбе на "велики одмор" отишли са неријешеним резултатом, 46:46.

У трећој четвртини се стекао утисак да ће Еван Фурније и другови успети да обезбиједе лакшег противника у четвртфиналу, али су Милс, Бејнс и Инглс имали другачије планове и потпуно окренули резултат у своју корист.

При резултату 99:98 у корист Аустралије на 0.9 секунди до краја сусрета, Мич Крик је имао три слободна бацања и судбина утакмице је била у његовим рукама. Крик је прво бацање погодио, друго промашио, а треће је промашио намјерно како би вријеме што прије истекло.

Велика побједа Аустралије за прво мјесто у групи и тријумф до ког су је водили НБА играчи – Пети Милс са 30 поена, Џо Инглс са 23 и Ерон Бејнс са 21 поеном. На другој страни, Еван Фурније је имао 31 и био је најефикаснији, Нандо де Коло је постигао 26, а Никола Батум 13 поена.