latinica  ћирилица
10/09/2019 |  07:31 ⇒ 11:31 | Аутор: argumenti.rs

Вукановић шиканирао требињске судије Стевића и Босића (ВИДЕО)

Народни посланик и блогер Небојша Вукановић прије неколико дана објавио је снимак који је урадио сам, на коме се види како малтретира предсједника Окружног суда у Требињу Бојана Стевића.
Небојша Вукановић - Фото: Screenshot
Небојша ВукановићФото: Screenshot

Снимак је објављен под насловом "Екслузивно - кадија Стевић ухваћен на дјелу".

Портал Аргументи пише да је Вукановић насловом сугерисао да ће сви који отворе текст угледати, у најмању руку, судију Стевића у тешкој крађи или покушају убиства.

- Како то бива са таблиодима, наслов није имао никаве везе са садржајем. На снимку се види судија који у по` бијела дана, на једној од прометних улица града, разговара са једним од адвоката. Екслузивнији од овога био би само снимак изласка Сунца на истоку - наводи се у тексту поменутог портала.

Додаје се да би би одговоран новинар било које редакције, у којој се његују најбоље тековине професије, на видео-запис који је поставио Вукановић, у којем је и главни актер тог снимка, запис насловио као "Скадалозно: народни посланик малтретира предсједника суда".

- Мада су овај скадалозни снимак погледали и неки од таквих новинара, нико се није огласио. Вукановић, у заносу свог терора над Стевићем, у једном тренутку виче "Питам вас као новинар, одговорите". Сасвим довољно да бар једно новинарско удружење из Републике Српске каже да то није њихов члан, или, ако јесте, да то није начин рада са којим се новинарска заједница може сложити - истиче се у тексту.

Даље се наводи да су снимак сигурно погледали и неки, ако не и сви, чланови Високог судског и тужилачког савјета, али да ни они нису нашли за сходно да реагују.

- Баш као да је предсједник Окружног суда у Требињу у обавези да на путу до своје канцеларије трпи ниподашатавње и малтретитирање, и то од народног посланика - наглашава се у тексту.

Портал Аргументи пише да у МУП-у тврде да на овакав снимак не могу да реагују све док судија Стевић званичнио не поднесе пријаву против Вукановића.

Наглашава се да ни из Народне скупштине, чији је Вукановић посланик, нема гласа.

- Да ли из солидарности са колегом или из притајене подшке таквој злоупотреби института народног посланика, није најјасније?! - наводи се у тексту.

Даље се истиче да Вукановић, осокољен ћутањем институција, добија крила, и у истом маниру напада предсједника Основног суда у Требињу Милана Босића.

- Претходно прави инцидент, паркирајући своје ауто иза Босићевог, након чега на лице мјеста долази и полиција. Но, Вукановићу очигледно није стало до поштовања закона и прописног паркирања у Требињу, јер он и након свега тога пресреће судију Босића и малтретира га на исти начин као Стевића - наведено је у тексту.

Портал Аргументи поставља питање: Да ли је јавно ћутање, како институција, тако и медија, и њихово тајно згражавање над овим снимцима, подстицај да народни посланик Небојша Вукановић у једном од сљедећих снимака екслузивно нападне шефа требињске полиције?

- Или да ли ће ови снимци, који пролазе потпуно некажњено и неосуђено, бити водич за неке друге насилнике који би да са Стевићем и Босићем "поравнају рачуне"? Управо све оно против чега се наводно јавно бори, Вукановић демонстрира само у ова два снимка. Држава, суд, то сам ја! - наглашава се у тексту.

Аргументи на крају закључују да се "од судија Стевића и Босића очекује да пријаве малтретирање, јер ако то они не учине, да ли ће имати смила да то учини било који грађанин Републике пред оваквим или сличним нападом Вукановића или неког друге особе са синдромом месије?".

- Ако, пак, предсједници требињских судова сматрају да је овакво понашање наводног посланика према носиоцима највиших правосудних функција нормално, нека поднесу оставке - пише у тексту који је објавио поменути портал.