latinica  ћирилица
10/09/2019 |  19:34 ⇒ 20:39 | Аутор: СРНА

Додик: Српска ће имати одговор на све опструкције

Република Српска ће имати одговор на све опструкције из Сарајева, а БиХ неће у НАТО све док се о томе пита и СНСД, поручује српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик истиче да неће пристати на НАТО интеграције, иако сарајевски политичари тим условљавају формирање Савјета министара.

Он каже да га не чуди много то што лидер СДА Бакир Изетбеговић пријети да ће партнере, можда, потражити у СДС-у и ПДП-у, и што у тим странкама такве изјаве прихватају раширених руку.

- Ево их тамо, сједе с њима, глуваре већ четири године, ништа не раде. У првој години су као нешто најављивали, а онда су три године сједили. Направили су озбиљну штету - рекао је за АТВ Додик, који је и лидер СНСД-а.

Он поручује да ће Народна скупштина Републике Српске ставити тачку на многе приче које потежу, како политичари из Федерације БиХ, тако и међународна заједница.

- Једна од њих је и она о бонским овлашћенима. Нека од тих питања ће бити садржана и у политичкој платформи коју ће СНСД предложити парламенту Српске. Главни одбор странке ће платформу разматрати већ 18. септембра - каже Додик.

Поводом тога што је предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић отишао у Лондон да би присуствовао помену бившем високом представнику у БиХ Педију Ешдауну Додик каже да то треба посматрати и као неку врсту провокације према Србима, јер се, како је навео, сматра да онај који учини неко зло Србима треба да буде поштован са његове стране.

- Жељко Комшић мисли да је Педи Ешдаун био важна личност. Ми мислимо да је његов рад био погубан за цијелу БиХ - наглашава Додик.