latinica  ћирилица
10/09/2019 |  20:23 ⇒ 22:43 | Аутор: Агенције

Србија води против Луксембурга 3:1 (ФОТО)

Фудбалери Србије гостују репрезентацији Луксембурга у шестом колу квалификација за Европско првенство.
Радост фудбалера Србије (фото: Mladen Šurjanac / RAS Srbija) -
Радост фудбалера Србије (фото: Mladen Šurjanac / RAS Srbija)

22.40 - Крај утакмице и побједа Србије!

22:22 - Гоооооол – Србија поново има два гола предности. Поново је свој прсте код овог гола умијешао Сергеј Милинковић-Савић. Лопта је дошла код Митровића, који је сјајно шутирао и савладао голмана Луксембурга.

22:15 - Дмитровић с гол линије избацио лопту! Опасан напад Луксембурга, који је лако могао да се заврши голом. На другој стативи шутирао је Да Мота, а Дмитровић је с гол линије успео да одбрани.

22:14 - Нов опасан напад домаћих. Да Мота је шутирао веома лоше и Србија је имала среће. Слаба игра фудбалера Србије након што је повела 2:0.

22:09 - Успавана одбрана – Луксембург смањио на 2:1. Лоше су фудбалери Србије били постављени. Сви су стајали, лопта је на крају дошла до Турпела, који је само поставио стопало и послао лопту иза леђа Дмитровића.

21:58 -  Гоооооол – Србија води 2:0! Стријелац је Немања Радоњић!

21:53 - Добар центаршут Радоњића, голман одбранио. Радоњић, који је на полувремену замијенио Катаија, добро је центрирао, али је голман Луксембурга успио да исконтролише лопту.

21:50 - Почело је друго полувријеме. Први напад имају домаћи фудбалери.

21:32 -  Крај првог полувремена! Србија је одиграла солидно полувријеме и заслужено води.

21.30 - Велика гужва пред голом Луксембурга, неколико пута су покушавали фудбалери Србије - Катаи, Љајић, Митровић... На крају домаћи избацили лопту са гол линије. Добра је прилика била за други гол...

21.22 - Гоооооол – Србија води 1:0 Коларов је сјајно центрирао, а Митровић је главом савладао голмана Луксембурга.

21.14 - Корнер за Србију, послије гужве пред голом један од домаћих фудбалера је остао на земљи, а арбитар показао Митровићу жути картон. 

21.08 - Оливије Тил је запријетио ударцем са дистанце, Дмитровић је био сигуран. 

20:59 - Игра се углавном на половини Лускембурга, који покушава из контранапада на угрози гол Дмитровића. У једној таквој ситуацији слабо је реаговао Спајић, који је лоше вратио лопту Дмитровићу. Ипак се некако снашао голман Еибара.

20.51 - Прилика за Митровића, али је главом послао лопту тик уз стативу. 

20.45 - Почео је меч.

20.27 - Премијерка Србије Ана Брнабић стигла је на стадион, гдје ће у друштву свог домаћина предсједника Владе Луксембурга Гзавијеа Бетела гледати фудбалску утакмицу.

Фото: (kurir.rs)

20.25 - Изабраници Љубише Тумбаковића у меч улазе послије пораза од Португалије, који је прије три дана у Београду славио са 4:2.

"Орлови" имају мале шансе да се путем квалификација пласирају на ЕВРО 2020, па ће фокус бити на уигравању, а потом и плеј-офу Лиге нација који се игра у марту сљедеће године.

Тумбаковић је одлучио да умногоме промијени саставу о односу на Португал, па ће тако у стартној постави бити Урош Спајић, Антонио Рукавина, Саша Лукић, Александар Катаи, Адем Љајић и Сергеј Милинковић-Савић.

Србија и Луксембург послије четири одиграна меча имају по четири бода.

Луксембург: Морис – Герсон, Шано, Карлсон – Родригез, О. Тил, Бареиро Мартинс, Јанс – В. Тил, Девил, Синани; Селектор: Л. Холц.

Србија: Дмитровић – Рукавина, Спајић, Максимовић, Коларов – Миливојевић, Лукић – Катаи, Лјајић, Милинковић-Савић, Митровић.