latinica  ћирилица
11/09/2019 |  07:49 ⇒ 12:52 | Аутор: РТРС

Бања Врућица обиљежава вијек постојања (РТРС, 18.00)

Стотину година Здравствено-туристичког центра Бања Врућица у Теслићу биће обиљежено данас свечаном академијом, коју ће преносити наша телевизија од 18.00 часова. Свечаној академији присуствоваће предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, као и премијер Српске Радован Вишковић.
Бања Врућица - Фото: РТРС
Бања ВрућицаФото: РТРС

Здравствено-туристички центар Бања Врућица, који ове године обиљежава стотину година од оснивања, промовисао је 6. септембра монографију о свом историјату, као и вибер стикере са мотивима Бање.

Љековита термоминерлна вода ове бање кориштена је још у вријеме старих Римљана. Да је то тако, потврдили су докази пронађени вијековима касније.

Аутор Монографије "Бања Врућица - Вијек у служби здравља" Бојан Стојнић навео је да је 1925. године током каптаже бањских извора пронађен златник и огрлица из римског периода.

Данас је Бања у златном периоду. Рекордна посјећеност, савремена опрема, стручни љекари, кабинети и услуге - сврстали су је на чело бањског туризма у региону.

У корак с модерним технологијама и Бања се модернизује. Један од начина боље комуникације с посјетиоцима и туристима су и вибер стикери с мотивима бање, који ће од сутра бити доступни.