latinica  ћирилица
12/09/2019 |  08:26 ⇒ 08:34 | Аутор: РТРС

Дуго очекивани извјештај о пиралену пред бањалучким одборницима

Одборници Скупштине града Бањалука данас ће разматрати информацију о утврђеном стању загађења на простору Пословне зоне Инцел, програм мјера за отклањање посљедица и смањење ризика усљед тог загађења, те програм утврђивања фактора ризика и раног откривања масовних незаразних болести за становништво града Бањалука.
Скупштина града Бањалука - Фото: СРНА
Скупштина града БањалукаФото: СРНА

Међу предложеним тачкама дневног реда сједнице налази се и Приједлог одлуке о начину и условима продаје непокретности у насељу Лазарево у новој пословној зони Јелшинград путем усменог јавног надметања - лицитације, те шестомјесечни извјештај о стању градског буџета, најављено је из Скупштине града Бањалука.

Предсједник Скупштине града Зоран Талић напоменуо је да се на тачки дневног реда о пиралену, између осталог, налазе и информације о истражним радњама по том питању, мјерењу контаминираног земљишта и припреми збрињавања земљишта.

Сједница ће бити и те како занимљива јер бањалучки одборници улазе спремни у расправу. Прве прелиминарне информације о стању у Инцелу, које је Талић затражио од надлежних одјељења, одборницима су достављене још крајем маја.

- Читавој ситуацији приступили смо систематски. На скупштинском Колегијуму, који је одржан 30. маја, одборници скупштинске већине и опозиције усвојили су једногласно закључак, који сам иницирао заједно са градоначелником, да се по окончању испитивања и анализе на простору Инцела, достави комплетна информација Скупштини града на разматрање са јасним мјерама шта ће се даље предузимати. Веома је битно да се одборници и грађани Бањалуке редовно и детаљно упознају са стањем у пословној зони Инцел . рекао је Талић.

Пред одборницима ће се наћи предложени дневни ред са 43 тачке.