latinica  ћирилица
12/09/2019 |  11:09 ⇒ 12:20 | Аутор: СРНА

Петричевић: Додатно оснажен положај малих и средњих предузећа

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић сматра да је формирањем ресорног министарства додатно оснажен положај малих и средњих предузећа у Српској.

- Постојање малих и средњих предузећа и Агенције за мала и средња предузећа присутно је већ 15 година у Републици Српској и у том погледу смо укорак са осталим земљама региона - рекао је Петричевић новинарима у Бањалуци гдје је отворио презентацију резултата извјештаја "Индекс политике малих и средњих предузећа за западни Балкан и Турску".

Петричевић је оцијенио да постоји простор за унапређење положаја малих и средњих предузећа у Републици Српској.

- Овакве презентације послужуће нам да одредимо правце нашег даљег дјеловања и стварања бољих услова пословања малих и средњих предузећа у Републици Српској - рекао је Петричевић.

Он је нагласио да је добар дио тих активности већ урађен и да се ради на растерећењу привреде и стварања бољих услова за пословање малих и средњих предузећа и привреде у Републици Српској.

На питање новинара да ли се најновије поскупљење индустријске струје у Републици Српској прелама преко леђа поривредника, Петричевић је рекао да је познато која су се поскупљења десила и на које се привредне субјекте односе.

- Сигурно је да ће дјелимично утицати на то, али једноставно морамо држати корак са ЕУ и њиховим политикама које се односе на пословање јавних предузећа Електропривреде Републике Српске - навео је Петричевић.

Организатори презентације су Министарство привреде и предузетништва Српске и Организација за економску сарадњу и развој.

Презентација се одржава у Административном центру Владе Републике Српске.