latinica  ћирилица
12/09/2019 |  16:48 | Аутор: СРНА

Пеулић: Пуна подршка синдиката избору Мила Матића

Синдикат металске индустрије и рударства компаније Алумина даје пуну подршку новоименованом предсједнику Управног одбора овог привредног друштва Милу Матићу, рекао је данас у Зворнику предсједник Гранског синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић.
Алумина састанак - Фото: СРНА
Алумина састанакФото: СРНА

Пеулић је, након састанка представника фабричког синдиката и Матића, истакао да је разговарано о побољшању првенствено материјално-социјалног положаја радника, смањењу трошкова пословања и извршавању плана производње за ову годину.

- Од Матића смо чули да иду нови пројекти који гарантују квалитетнију и боље плаћену производњу, а што је најважније за Синдикат да неће бити отпуштања, односно вишка радника. Сматрам да се са Матићем и његовим сарадницима може остварити искорак у свјетлу будућности овог колектива - оцијенио је Пеулић.

Он је нагласио да су нови пројекти предуслов за нове уговоре за наредну пословну годину који ће омогућити да се, у складу са колективним уговором, већ у децембру може разговарати о могућем повећању цијене рада за идућу годину.

Према његовим ријечима, то ће бити у пакету повећања производње и повећања цијене рада.

- Разговори су ишли у правцу да заједничким снагама запослених, Управног одбора и менаџмента `Алумине`, уз подршку Синдиката, буду завршени сви производни планови до краја пословне године - рекао је Пеулић.

Он је нагласио да је посебно потребно завршити план производње, имајући у виду одређене веома битне инвестиције које су у току у овом предузећу.

Пеулић је додао да ће Синдикат наставити разговоре са Матићем о реализацији свих питања о којима је разговарано.

Он је подсјетио да су раније када је Матић, након одласка Фабрике глинице Бирач у стечај, био први предсједник Управног одбора, била реализована сва питања - повећање плата, увећања цијене рада, потписивање колективног уговора.

Пеулић је истакао да је компанија Алумина школски примјер како треба да сарађују Синдикат и послодавац.