latinica  ћирилица
13/09/2019 |  08:09 | Аутор: СРНА

Општина Нови Град не учествује у организацији скупа Независног блока

Општина Нови Град није укључена у организацију протесног скупа који је за данас у овој општини заказао Независни блок из Сарајева у вези са проблемом одлагања радиоактивног отпада у Хрватској, саопштено је из кабинета начелника општине.
Општина Нови Град - Фото: РТРС
Општина Нови ГрадФото: РТРС

У саопштењу се наводи да поједини портали од 9. септембра објављују информацију да се скуп организује у сарадњи са општином.

- Овим путем се ограђујемо од оваквих изјава - поручују из кабинета начелника општине.

Рјешење о одобравању кориштења јавне површине за наведени скуп, у складу са демократским принципима и правном легистлативом, не може се и не смије искориштавати за пласирање информације да је ријеч о сарадњи и заједничком организовању скупа, наглашавају из кабинета начелника општине.

Напомињући да посредством портала www.trgovskamora.com Независни блок наводи да организацију овог скупа подржава начелник општине Нови Град, из кабинета начелника су указали да то што институција даје одобрење за окупљање на јавној површини не значи да се на овакво постављање ствари гледа позитивно.

- Изражавамо жаљење што представник Независног блока Сенад Шепић није препознао значај договора и поштовања начела која се подразумијевају у оваквим ситуацијама - саопштено је из кабинета начелника општине.

Општина Нови Град, у сарадњи са сусједним општинама и градовима, представницима Министарства просторног уређења, грађевинарства и екологије Републике Српске и Унско-санског кантона, 27. септембра организује окупљање на Тргу Младена Ољаче на којем неће бити мјеста промоцију политичких опција, нарочито уочи 2020. године која је резервисана за локалне изборе, наводи се у саопштењу.