latinica  ћирилица
13/09/2019 |  11:53 ⇒ 14:31 | Аутор: СРНА

"Лабос два": Ухапшен организатор групе која је узгајала марихуану

На подручју општине Илиџа, у оквиру акције "Лабос два", ухапшено је лице из Пријепоља чији су иницијали С.А. због постојања основа сумње да је починило кривична дјела неовлаштена производња и промет дроге и недозвољено држање оружја или експлозивних материја.
Акција "Лабос два" (Фото: МУП КС) -
Акција "Лабос два" (Фото: МУП КС)

Током претреса куће коју С.А. /47/ користи на подручју Илиџе пронађени су и одузети дигитална вага, оквир за аутоматску пушку са 30 метака калибра 7,62 милиметра, аутоматска пушка с оквиром без муниције, сува зељаста материја у алуминијумској фолији коју је произвео са лицем чији су иницијали Е.Б, као и опрема за узгој канабиса и одређена документацију.

О овом случају упознат је дежурни тужилац Тужилаштва Кантона Сарајево, а против ухапшеног биће поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу посједовање и омогућавање уживања дроге, саопштено је из МУП-а Кантона Сарајево.

Федерални медији преносе да је ухапшен Самед Аљовић за којим је Одјељење за борбу против злоупотребе опојних дрога Сектора криминалистичке полиције МУП-а Кантона Сарајево расписало потрагу, којима је и предат.

Рад у оквиру акције "Лабос два" се наставља.