latinica  ћирилица
13/09/2019 |  12:42 ⇒ 12:43 | Аутор: РТРС

Влада Српске донираће 20.000 КМ за изградњу Дневног центра "Подржи ме - 9 јануар"

Кабинет предсједника владе Републике Српске донираће 20.000 КМ за пројекат Одбора за помоћ КиМ, изградњу Дневног центра"Подржи ме-9 јануар" у Косовској Митровици, изјавио је предсједник Одбора за помоћ КиМ Милорад Арлов.
Дневни центар "Подржи ме" - Фото: РТРС
Дневни центар "Подржи ме"Фото: РТРС

- Обрадовала нас је вијест коју смо данас добили из Кабинета предсједника Владе Републике Српске да ће помоћи изградњу овог значајног Дневног центра, пројекат нашег Одбора намењеног за 140 дјеце и младих са потешкоћама у развоју са Косова и Метохије из Удружења родитеља "Подржи ме" у Косовској Митровици. Наш циљ је да објекат око 650 м2 до краја ове године ставимо под кров. Скоро све до сада што смо сакупили  је из Републике Српске. До сада је помогло 19 локалних заједница  и неколико предузећа, десетине хуманих људи. Вјерујемо да ће помоћи још многе  локалне заједнице којих има 63 у Републици Српској. Значајну помоћ коју очекујемо ових дана обећало је ЈП Шуме Републике Српске. Очекујемо и обећану помоћ Канцеларије за Косово и Метохију у Влади Србије - каже Арлов.

Арлов је позвао све да помогну у Републици Српској и Србији јер је Дневни центар "Подржи ме - 9 јануар", први овакав на Косову и Метохији,  озбиљан  пројекат укупне вредности око 280.000 евра.

- Ушли смо у њега и вјерујемо да ћемо успјети захваљујући хуманости да га саградимо, опремимо и дамо на коришћење дјеци и младима са потешкоћама у развоју и Удружењу родитеља "Подржи ме" Косовска Митровица. Желимо да овој сигурно најугроженијој категорији дјеце, младих људи и породица на Косову и Метохији помогнемо у њиховој свакодневној борби са оваквим великим животним проблемима који их притишћу уз сву муку живота на Косову и Метохији - истиче Арлов.

Помоћ се може донирати путем рачуна:

Република Српска, жиро рачун Одбора за помоћ КИМ: 555-10000341964-45

Србија и Косово и Метохија, Дневни центар "Подржи ме" 200-3058540101991-30