latinica  ћирилица
13/09/2019 |  12:56 ⇒ 13:40 | Аутор: СРНА

Кошарац: Једино СДС нема проблем са СДА

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац изјавио је данас у Источном Сарајеву да једино СДС нема проблем са СДА.
Сташа Кошарац - Фото: СРНА
Сташа КошарацФото: СРНА

Он је нагласио да СНСД никада није договорио коалициони наступ са СДА, те да су Мирко Шаровић и структура садашњег Савјета министара избор СДА из 2014. године.

- Чињеница је да та веза до дана данашњег није престала и да једино СДС нема проблем са СДА - рекао је Кошарац новинарима, коментаришући Шаровићеву изјаву "да је СНСД у коалицији са СДА и да су посланици те странке гласали да Денис Звиздић буде члан Колегијума Представничког дома, док је СДС био против".

Према његовим ријечима, СНСД остаје при ставу да изборни побједници сва три народа у БиХ треба да чине структуру на нивоу заједничких органа.

- Ту нема никакве дилеме и ми нисмо у коалицији са СДА - нагласио је Кошарац и додао да се коалициони капацитет СДС-а и СДА одражава у Шаровићевим политикама које су врло увредљиве када је ријеч о Републици Српској и њеним интересима.

Кошарац је подсјетио да Шаровић приликом избора Звиздића за члана Колегијума Представничког дома није био против, већ уздржан.

- То довољно говори да међу њима постоји веома добар однос, да се међусобно не би евентуално политички увриједили и да би наставили да користе добре односе функционисања на базичним политикама које прије свега дефинише Денис Звиздић - констатовао је Кошарац и додао да представници СНСД-а не зову Звиздића шефом, већ то ради Шаровић.