latinica  ћирилица
13/09/2019 |  16:06 | Аутор: СРНА

Гојковић: Слиједе смјене у појединим организационим јединицама

Директор предузећа Шуме Републике Српске Славен Гојковић рекао је Срни да нико од директора шумских газдинстава који послују негативно није дао оставку, али да ће се у наредном периоду морати спровести одређене смјене у неким организационим дијеловима.
Славен Гојковић (Фото:Општина Дервента) -
Славен Гојковић (Фото:Општина Дервента)

- Данас смо се консултовали са ресорним министром, па ћемо у наредном периоду видјети гдје и шта можемо учинити да би се стабилизовало функционисање предузећа и поправило стање у шумарству - додао је Гојковић.

Он је подсјетио да су на јучерашњој сједници Владе Српске донесени одређени закључци, међу којима је и да се подигне квалитет производње предузећа Шуме Српске"

- Циљ је да изађемо из негативних трендова пословања. Имамо пуну подршку ресорног министарства и Владе Српске, те ћемо ићи ка томе да мијењамо кадар који не ради свој посао онако како би требало - рекао је Гојковић.

Према његовим ријечима, највише проблема има у шумским газдинствима "Романија" са Сокоца и "Дринић" у којим би могло прво доћи до неких промјена.

Гојковић је напоменуо да су од 18 газдинстава који су негативно пословали у првих шест мјесеци ове године, свега њих четири имала негативно пословање на крају прошле године.

- Вјерујем да ће до краја године стање бити много другачије, јер је првих шест мјесеци у пословању шумских газдинстава специфично, будући да на њега тада утичу различити фактори - рекао је Гојковић.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић позвао је јуче директоре 18 шумских газдинстава која послују негативно да сами напусте функције јер је циљ институција стабилизација предузећа Шуме Српске, које је у првих шест мјесеци имало губитак од 2,6 милиона КМ.