latinica  ћирилица
13/09/2019 |  16:39 ⇒ 17:29 | Аутор: СРНА

Додик и Вучић посјетили родну кућу Гаврила Принципа (ФОТО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник Србије Александар Вучић посјетили су данас родну кућу Гаврила Принципа у Грахову.
Додик и Вучић посјетили родну кућу Гаврила Принципа - Фото: РТРС
Додик и Вучић посјетили родну кућу Гаврила ПринципаФото: РТРС

Са Додиком и Вучићем су и генерални секретар предсједника Србије Никола Селаковић, министар финансија Србије Синиша Мали, те потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић.

Милорад Додик у кућа Гаврила Принципа (Фото: РТРС)

Додик и Вучић присуствоваће вечерас у Дрвару централној академији под називом "Крајино моја" у помен страдалим Србима западнокрајишких општина 1995. године.

Фото: РТРС

Почетак академије предвиђен је у 19.00 часова на платоу испред Радничког дома, у оквиру манифестације "Дани сјећања" у помен свим српским жртвама у ратовима током 20. вијека.

Свечаној академији присуствоваће и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.

Фото: РТРС

Српски члан Предсједништва БиХ и предсједник Србије у 17.30 часова посјетиће Вртић "Мајка храброст", а 18.05 у Радничком дому предвиђен је састанак са начелницима општина Дрвар, Грахово, Гламоч и Босански Петровац, посланицима у Парламентарној скупштини БиХ и делегатима у Дому народа Парламента Федерације БиХ.

Вучић и Додик у кући Гаврила Принципа (Фото: РТРС)

У оквиру "Дана сјећања", који се одржавају под покровитељством Владе Републике Српске, јутрос је Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Сергије служио парастос у Храму Светог Петра и Павла у Босанском Петровцу.

Фото: РТРС

У оквиру "Дана сјећања" у Дрвару је синоћ отворена изложба под називом "Опомена", која говори о страдању Срба у периоду од 1991. до 1995. године.

Милорад Којић, директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражења несталих лица - организатора изложбе, рекао је Срни да се деведесетих година прошлог вијека у западној Крајини догодило класично етничко чишћење у којем је протјерано 120.000 Срба.