latinica  ћирилица
13/09/2019 |  17:42 | Аутор: СРНА

У двије акције заплијењено више од седам килограма марихуане

Полиција у Београду је у двије одвојене акције ухапсила пет лица и заплијенила око седам килограма марихуане, више од 50 грама хероина, три пушке и више комада муниције различитог калибра.
МУП Србије -
МУП Србије

У првој акцији ухапшено је лице чији су иницијали М.Н. у чијој кући у Баричу је пронађено око четири килограма марихуане, двије аутоматске и једну полуаутоматску пушку, те муницију различитог калибра, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

Лице М.Н је ухапшено због сумње да је починило кривично дјело неовлаштена производња и промет дроге и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

У истој акцији ухапшена су и М.Д. и Ђ.Д, обојица из Обреновца, због сумње да су извршили кривично дјело неовлаштена производња и промет дроге.

Претресом два стана у Обреновцу, које користе М.Д. и Ђ.Д., пронађено је око три килограма марихуане.

Вриједност заплијењене дроге у овој акцији процјењује се на око 1.200.000 динара /10.205 евра/.

У другој акцији полиција је ухапсила лица Д.П. и Ж.Г. због сумње да су извршила кривично дјело неовлаштена производња и промет дроге.

Приликом хапшења осумњичених, непосредно након примопредаје хероина, полиција је код обојице пронашла мању количину ове дроге.

Претресом стана лица Д.П. пронађено још око 50 грама хероина.

Вриједност ове дроге процењује се на око 195.000 динара /1.658 евра/.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.