latinica  ћирилица
13/09/2019 |  17:55 ⇒ 18:00 | Аутор: СРНА

Додик и Вучић посјетили вртић "Мајка храброст" (ФОТО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник Србије Александар Вучић допутовали су у Дрвар, гдје су посјетили вртић "Мајка храброст".
Вучић и Додик у Дрвару - Фото: РТРС
Вучић и Додик у ДрваруФото: РТРС

Са Додиком и Вучићем вртић су посјетили и генерални секретар предсједника Србије Никола Селаковић, министри финансија и одбране Србије Синиша Мали и Александар Вулин.

У посјети су и замјеник предсједавајућег Дома народа парламента БиХ Никола Шпирић, посланик у Представничком Дому парламента БиХ Ненад Стевандић, директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић, те начелник општине Дрвар Душица Рунић.

Фото: РТРС

Након посјете Вртићу, Додик и Вучић ће се у Радничком дому у Дрвару састати са начелницима западнокрајишких општина - Дрвар, Гламоч, Босански Петровац и Босанско Грахово, посланицима у парламенту БиХ и делегатима у Дому народа Парламента Федерације БиХ.

Након тога, високи званичници Српске и Србије присуствоваће централној академији у помен страдалим Србима западнокрајишких општина под називом "Крајино моја", која ће бити одржана на платоу испред Радничког дома у Дрвару.

Прије доласка у Дрвар, високе делегације посјетиле су у Грахову родну кућу Гаврила Принципа.