latinica  ћирилица
14/09/2019 |  08:28 | Аутор: СРНА

Вангабаритни превоз на путу Шамац-Модрича

Ауто-мото савез Републике Српске замолио је за стрпљење возаче који путују дионицом Шамац-Модрича због вангабаритног превоза који се креће на тој релацији и савјетовао да поштују лица из пратње.
Стање на путевима - Фото: РТРС
Стање на путевимаФото: РТРС

Из АМС-а напомињу да ће се вангабаритни превоз до крајњег циља Језеро два кретати овом релацијом до понедјељка, 16. септембра.

Кроз кањон Тијесно код Бањалуке, на дионици Карановац-Црна Ријека, од 11.00 до 11.45 часова биће обустављен саобраћај због одржавања пењачког фестивала, а алтернативни путни правац је Бањалука-Чађавица-Мркоњић Град.

На осталим путним правцима, на којима нема радова, саобраћај се одвија без застоја и посебних ограничења, али се возачима савјетује опрез због магле у котлинама и поред ријека, као и због могућих одрона на дионицама које пролазе кроз усјеке.

На магистралном путу Бањалука-Прњавор, на дионици од хотела "Ћубић" до Клашница, као и у мјесту Бошковићи у току је санација коловоза, па се возачима савјетује опрез и да поштују постављену саобраћајну сигнализацију.

Измјене у одвијању саобраћаја су и на ауто-путу Бањалука-Градишка, гдје је у току постављање наплатних станица "Александровац" и "Нова Топола".

Режим у одвијању саобраћаја због радова је измијењен на магистралним путевима Котор Варош-Ободник, дионици Крупац-Богатићи на подручју општина Источна Илиџа и Трново, затим дионици Јоховац-Руданка, те на регионалном путу Лукавица-Пале и Обудовац Лончари.

Клизишта су успорила саобраћај на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака, Лопаре /Мачковац/-Челић и Шековићи-Цапарде, док је на локалном путу Свода-Брезици у општини Нови Град потпуно обустављен.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због активираног клизишта, одвија једном траком, наизмјенично.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

На подручју Бањалуке данас ће до 18.00 часова због асфалтирања бити обустављен саобраћај у Горњој Пискавици на локалном путу Бистрица-Пискавица, на дијелу од аутобуског стајалишта "Ковачевићи" до аутобуског стајалишта "Горња Пискавица".

За вријеме трајања обуставе саобраћаја приградска линија Бањалука-Бистрица-Доња Пискавица биће скраћена до стајалишта "Ковачевићи", и то поласци из Бањалуке у 11.00, 13.30 и 15.20 часова и поласци из Доње Пискавице у 11.55, 14.25 и 16.30 часова.

Због радова ће од 16. септембра до 8. октобра бити обустављен саобраћај у Шарговачкој улици на дијелу од Суботичке до Поткозарске улице, а до 15. октобра не саобраћа се и у Улици краља Александра Првог Карађорђевића, на дијелу од Улице Раковачких рудара према Мотикама.

У Федерацији БиХ радови се изводе у тунелу Врандук два на магистралном путу Зеница-Немила, па у ноћним часовима долази до обуставе од пола часа послије поноћи до 4.30 ујутро.

Током дана на овом локалитету саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а због повремено појачане фреквенције возила, могуће је формирање дужих колона у оба смјера. На обилазници кроз насеље Тетово, регионалним путем Немила-Тетово-Зеница, забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази седам и по тона.

Спорије се, због радова, саобраћа и на дионицама магистралних путева Коњиц-Јабланица, Олово-Кладањ-Ступари, Сребреник-Орашје, Ланиште-Кључ и Јајце-Језеро.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања. Из безбједносних разлога и даље је обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.

Возачи који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ имају могућност да провјере тренутно стање саобраћаја на граничним прелазим Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.

У случају гужве, из АМС-а савјетују возачима да одаберу други, најближи прелаз.