latinica  ћирилица
14/09/2019 |  15:04 ⇒ 18:32 | Аутор: СРНА

Вукотић: СДА спроводи исламску декларацију

Предсједник Удружења грађана "Ветерани Републике Српске" Душко Вукотић оцијенио је да је нова програмска декларација СДА, која у садржају доноси успостављање "Републике БиХ", само потврда да ова странка спороводи Исламску декларацију на овом простору.
Душко Вукотић - Фото: РТРС
Душко ВукотићФото: РТРС

Вукотић је рекао да свако има право на снове, па тако и СДА да од БиХ, као државне заједнице, покуша направити унитарну републику БиХ.

- Они морају знати да су им снови у потпуној супротности са нашим и да смо дали много жртава да бисмо имали Републику Српску. Никоме не можемо забранити да сања. Једино нам је жао што је тај који сања такве снове изгледа заборавио да је баш због тих снова овдје и било крвопролиће - рекао је Вукотић новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да ће чланови Удружења "Ветерани Републике Српске" дати свој максималан допринос да остане дејтонска БиХ, са два равноправна ентитета и три конститутивна народа.

У приједлогу декларације, коју би данас требало да усвоји Конгрес СДА, наводи се да је примарни и дугорочни циљ СДА "Република БиХ", афирмација "босанског језика", успостављање "врховног суда БиХ", реформа полиције и друго.