latinica  ћирилица
15/09/2019 |  19:28 ⇒ 16/09/2019 | 08:02 | Аутор: РТРС

Милиновић: Одличан турнир, сљедећи још бољи (ВИДЕО)

Имали смо фантастачан тенис у протеклих седам дана. Одрађен је одличан посао, а већ сада идемо са припремама за наредну годину, поручио је Драшко Милиновић, предсједник Организационог одбора тениског челенџера Српска опен.
Драшко Милиновић - Фото: РТРС
Драшко МилиновићФото: РТРС

Финалним мечом између Холанђанина Талона Грикспора и Сумита Нагал  из Индије  спуштена је завјеса на 18. по реду АТП челенџер турнир Српска опен.

У занимљивом финалу славио је тенисер из Холандије, а предсједник Организационог одбора турнира Драшко Милиновић,  већ истиче да слиједе припреме за нови смотру.

- Гледали смо један феноменалан тенис. Већ сада иду припреме за нову смотру, уз надам се и боље услове за све, и да ћемо 2020. годину дочекати спремни као никада до сада. Сјајна седмице је иза нас - истакао је Милиновић.

 Он је додао да је посебно поносан што је турнир доживио пунољетство, и да је тако Бањалука, али и Република Српска пуним капацитетом ушла на свјетску тениску мапу.

Oвом побједом Грикспор је освојио 80 бодова за свјетску ранг листу.

Покровитељ турнира, чији је наградни фонд 46.600 евра, била је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, а генерални спонзор је компанија Проинтер.