latinica  ћирилица
15/09/2019 |  20:43 ⇒ 20:48 | Аутор: РТРС

Холанђанину Грикспору Српска опен (ФОТО)

Холандски тенисер Талон Грикспор побједник је 18. бањалучког челенџера, Српска опен. У финалу је са 6:2, 6:3 побиједио Сумита Нагала.

Заслужена побједа Холанђанина у финалу Српска опен. Талон Грикспор доминирао је од почетка до краја. Уобичајено су га служили сервис и форхенд, а данас му је адут и био и бекенд ударац. Ниједног тренутка није дозволио Нагалу да се врати у меч, па је након сат и по игре славио 6:2, 6:3 за другу Челенџер титулу у каријери. Титулом у Бањалуци освојио је 80 АТП бодова.

- Први пут сам играо против Нагала. Био сам мало уморан од претходних напорних дуела тако да сам знао да морам да будем агресиван. Знао сам како морам играм против њега и на крају је све испало добро - поручио је Талон Грикспор, шампион овогогодишњег бањалучког челенџера Српска опен.

Финалисти Нагалу пехар је уручио предсједник организационог одбора турнира Драшко Милиновић.

- Овај меч није био мој најбољи на овом турниру. Имате добрих и лоших дана, ово је био лош. Имао сам проблема током меча, а с друге стране Талон је играо одлично. Честитам му на побједи - поручио је миљеник бањалучке публике Индијац Сумит Нагал.

И ове године у организацији турнира није изостала подршка власти и спонзора. Покровитељи су били: Предсједник Републике Српске, Влада Републике Српске, Министарство породице, омладине и спорта и Град Бањалука, а генерални спонзор био је Проинтер.

И овај турнир пратила је одлична организација. Виђени су и неки новитети, а лијепо вријеме само је утицало да утисци буду још бољи.

Драшко Милиновић, предсједник организационог одбора турнира већ истиче да слиједе припреме за нови смотру.

- Гледали смо један феноменалан тенис. Већ сада иду припреме за нову смотру, уз надам се и боље услове за све, и да ћемо 2020. годину дочекати спремни као никада до сада. Сјајна седмице је иза нас - истакао је Милиновић.

Директор турнира Лана Поповић изразила је задовољство што је 18. АТП челенџер турнира Српска опен протекао у најбољем реду и најавила да ће турнир наредне године бити још бољи.

- Сваке године правимо помак. Исте играче смо добили и сада са 80 бодова, као што смо их имали када је турнир носио 100 АТП бодова. Зиаста смо уживали у врхунском тенису - истакла је Лана Поповић.

Организатори већ сада крећу са припремама за сљедећи турнир који је доживио пунољетство. Не сумњамо да ће 19.издање бити још квалитетније.