latinica  ћирилица
16/09/2019 |  10:48 ⇒ 17/09/2019 | 08:27 | Аутор: СРНА

"Културица" доноси бесплатне представе за 500 малишана

У Градском позоришту "Јазавац" у Бањалуци сутра ће бити одиграна представа "Витез из Вилсонове" којом ће почети реализација пројекта "Културица 2019", саопштено је из Удружења грађана "Центар за маме".
Градско позориште Јазавац (Фото:ГП Јазавац) -
Градско позориште Јазавац (Фото:ГП Јазавац)

Догађају ће присуствовати дјеца из Бањалуке и приградских насеља Шарговац и Драгочај, као и из удружења "Свјетлице - дајте им шансу" и "Четири плус".

Основна идеја пројекта "Културица 2019" јесте приближити дјеци Бањалуке и околине позоришну умјетност, навику и културу одласка у позориште и постављање темеља културе као саставног дијела одрастања и образовања, а све то кроз игру, забаву, израду дјечијег "умјетничког дјела", интерактивно дружење и поклоне, наводи се у саопштењу.

Малишани ће бесплатно посјетити представе, те уживати и у ревијалном дијелу који ће јој претходити, рекли су из "Центра за маме".

Осим представе "Витез из Вилсонове", у Градском позоришту "Јазавац" у уторак, 24. септембра, биће одиграна представа "Пут по свијету на тротинету".

- Кроз двије представе за дјецу које би биле одигране у току двије седмице, више од 500 малишана би добило прилику да посјети ову културну установу, ужива у представи, дружењу и поклонима - наводи се у саопштењу.

У Удружењу грађана "Центар за маме" појаснили су да је ревијални дио осмишљен као ликовна колонија, коју води познати бањалучки умјетник Ренато Ракић, чији је циљ развој дјечијег стваралаштва, другарства и креирање умјетничког дјела "Круг среће".

- Ова кампања ће од сваког дјетета направити малог јунака и умјетника, те ће пробудити осјећај другарства, сложности и емпатије - наводи се у саопштењу Удружења грађана "Центар за маме".