latinica  ћирилица
16/09/2019 |  22:24 ⇒ 22:24 | Аутор: Вечерње новости

Уз Партизан око 20.000 малишана

Дјеца су "гурала" Партизан ка побједи над Молдеом у првом мечу плеј-офа Лиге Европе, дјеца ће, сходно казни УЕФА која је на снази и за меч првог кола групне фазе против холандског Алкмара и даље на снази, у четвртак представљати још јачи "вјетар у леђа" пуленима Саве Милошевића. Сви у Хумској посљедњих дана раде пуном паром како би се посјета, која је крајем августа износила око шест хиљада - утростручила.
Најмлађи навијачи црно-бијелих на мечу са Молдеом - Фото: Novosti.rs
Најмлађи навијачи црно-бијелих на мечу са МолдеомФото: Novosti.rs

- Интересовање школа фудбала је огромно и увелико превазилази границе наше земље. Када кажем да нам се јављају људи из Македоније, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Републике Српске биће јасно у којој мјери ће наш клуб у четвртак имати подршку дјеце старости до 14 година. Сутра је посљедњи дан за пријаве свих заинтересованих школа фудбала - каже директор маркетинга клуба из Хумске Предраг Вујовић.

Према досадашњим пријавама не постоји ни најмања дилема око тога да ли ће Холанђане дочекати више дјеце узраста до 14 година него што је то био случај прије безмало мјесец дана.

- Оно што је јасно и преиј завршетка пријема пријава свих заинтересованих школа је да ће Партизан имати много већу подршку него што је то био случај у плеј-офу Лиге Европе против Молдеа. То је био лијеп тест за све нас у клубу, сада очекујемо да све буде на још бољем нивоу и љепше. Према досадашњем интересовању никога не би требало да зачуди уколико се у Хумској у четвртак увече нађе 20.000 малишана.

Организација утакмице са аспекта посјете се значајно разликује у односу на "редовне процедуре".

- Обратили смо се министарству просвјете и градским властима за искуствену и институционалну помоћ. Преко града је регулисан превоз за дјецу из београдских општина остало је још да се све прецизира око превоза малишана из унутрашњости. Обезбјеђено је освјежење за сву дјецу као и мала изненађења у виду заставица и детаља планиране кореографије. За малишане из унутрашњости ће бити отворена западна и сјеверна трибина, док ће се на истоку наћи дјеца из Београда. Уколико буде било потребе отворићемо и јужну трибину - закључио је Вујовић уз напомену да ће Алкмар имати подршку око 70 својих присталица.