latinica  ћирилица
17/09/2019 |  07:57 ⇒ 08:00 | Аутор: РТС

Почиње Лига шампиона

Нова сезона Лиге шампиона стартује утакмицама у Е, Ф, Г и Х групи, односно дан прије него што једини српски представник Црвена звезда отвори такмичење против Бајерна у Минхену.
Лига шампиона - Фото: Getty Images
Лига шампионаФото: Getty Images

Претендената на "ушати трофеј" је, као и увијек, много - од Јувентуса, преко Барселоне, Манчестер Ситија, Реал Мадрида, Пари Сен Жермена до браниоца трофеја Ливерпула, али се ту круг свакако не затвара.

Химна и чувена мушема Лиге шампиона прво ће да се чује/затресе у Милану уочи дуела Интера и прашке Славије, као и у Лиону гдје ће Србин Бранислав Ивановић са капитенском траком да предводи саиграче из Зенита.

Дерби првог дана свакако је утакмица у Напуљу између Наполија Николе Максимовића и Ливерпула у репризи прошлогодишњег судара, када је домаћин славио у судијској надокнади голом Лоренца Инсињеа, а "црвени" наставили пут све до врха Европе.

У истој Е групи састају се "аутсајдери" Салцбург и Генк, Бенфика са Љубомиром Фејсом и "резервистом" Андријом Живковићем чека Лајпциг у мечу Г групе, док у Х групи Ајакс на челу са капитеном Душаном Тадићем игра са Лилом у мечу који суди српски арбитар Срђан Јовановић.

Велику пажњу привлачи и класик Борусија – Барселона у Дортмунду, као и Челси – Валенсија.

Лига шампиона – прво коло:
Е група:
21.00 Наполи – Ливерпул
21.00 Салцбург – Генк

Ф група:
18.55 Интер – Славија Праг
21.00 Борусија Дортмунд – Барселона

Г група:
18.55 Олимпик Лион – Зенит
21.00 Бенфика – Лајпциг

Х група:
21.00 Челси – Валенсија
21.00 Ајакс – Лил